Αυτά τα κουλουράκια θα τα λατρέψετε λιώνουν στο στόμα και είναι πανεύκολα.
Κουλουράκια γεύση πορτοκάλι🍊
γεύση λεμόνι 🍋
Γεύση ρετσίνα με σουσάμι.
Κουλουράκια ρετσίνας που την μετέτρεψα σε διάφορες γεύσης.
Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα λιώνουν στο στόμα.
Υλικά
– 250 γρ. βούτυρο
– 125 γρ. Σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
– 150 γρ. Άχνη
– 125 γρ. Φυσικό χυμό πορτοκάλι
– ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι ή φυσικό χυμό λεμόνι και το ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι ή ρετσίνα
– 1 Φακελάκι Μπέικιν
– 800 γρ. Αλεύρι
Εκτέλεση
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό.
Σε μια λεκανίτσα βάζω το βούτυρο και το χτυπάω με το μίξερ για λίγο μετά βάζω την άχνη και τα χτυπάω καλά για πέντε λεπτά.Συμπληρώνω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ρίχνω λίγο λίγο και ζυμώνω με το χέρι μέχρι να τελειώσει όλο και να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.Αφήνω δέκα λεπτά να ξεκουραστεί.Τα πλάθω στα σχέδια που θέλω και τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.Είναι μια πολύ όμορφη μαλακιά ζύμη που αν έχετε μηχανή του κιμά με εξάρτημα για κουλουράκια θα βγουν υπέροχα ❤️
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.