Υλικά
Για την ζύμη…
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
– Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι 🍯
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προς το τέλος του ζυμωματος βάζω και
– 1 φλυτζανακι του καφέ βούτυρο φυτινη
– 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
– Και αλεύρι γοχ όσο χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
– Μισό φακελάκι ξηρη μαγιά.
Βάζουμε την ζύμη στο μπωλ με λίγο αλεύρι από πάνω και κάτω και αφήνουμε σκεπασμένο για 1 ώρα για να ξεκουραστεί ή ζύμη και αφρατευει ή ζύμη και σηκώνεται και λίγο.( Φουσκώνει δηλαδή).
Για την γέμιση..
– 150 γρμ τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια
– 2 Κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί ρεγγατο
– 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
– 1 ασπράδι αυγού.Πιπερι και λίγο μοσχοκάρυδο και 2 Κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο…
Για αλειμμα
– 1 αυγό με
– 1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζύμη στο μπωλ με λίγο αλεύρι από πάνω και κάτω και αφήνουμε σκεπασμένο για 1 ώρα για να ξεκουραστεί ή ζύμη και αφρατευει ή ζύμη και σηκώνεται και λίγο.( Φουσκώνει δηλαδή).
Χωρίζω τήν ζύμη σέ 2 μπάλες όπου κάθε μπάλα ανοίγω σέ φύλλο όχι και τελείως λεπτό, διότι μας αρέσει και ή ζύμη αφρατη..
Ρίχνω με το κουτάλι 🥄 από 1 κουταλιά, διπλώνω σέ τρίγωνο ή σέ μισοφέγγαρο άν εσείς προτιμάτε. Τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω . αλείφω με το αυγουλακι και ψήνουμε σε προθερμασμενο αεροθερμο φούρνο στους 180 για 20′. Μου βγήκαν 12 αφράτα τυροπιτάκια!!! Μμμμμ μουρλια λέμε!!!❤️🥰