Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες χωρίς αυγά - Cook For All
Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες χωρίς αυγά

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες χωρίς αυγά

Υλικά

– 500γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος
– 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
– 1 σφηνάκι κονιάκ
– 500 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα ανάλατα
– αλεύρι όσο πάρει
– άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με το 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και αναδεύουμε με τον αυγοδάρτη για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 15 λεπτά) μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο παχύρευστο και λευκό μίγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το αλεύρι σιγά σιγά και αναδεύουμε με το φτερό πλέον σε μέτρια ταχύτητα. Θέλουμε μια ζύμη που να μην κολάει στα δάχτυλα αλλά να είναι ανάλαφρη και μαλακή.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε βάλει ήδη για μερικά λεπτά στο φούρνο και τα έχουμε χοντροκόψει και ανακατεύουμε με τα χέρια για να απλωθούν στο μίγμα ζύμης.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα κουραμπιεδάκια που πλάθουμε.(Μυστικό: όταν τα βάζουμε στο ταψί κάνουμε μια μικρή γούβα στο κέντρο με το δάχτυλο)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα το μέγεθος και το φούρνο (μέχρι να χρυσαφίσουν)
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο επιτυχημένος κουραμπιές πρέπει την ώρα που ψήνεται στο φούρνο να “σκάσει”. Να σχηματίσει αυλάκια. Τότε μόνο θα είναι αφράτος.
Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και κατόπιν τους αχνίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top