Υλικά
ταψάκι η πυρέξ 24εκ.
για τη σοκολατόπιτα
– 250 γρ βούτυρο
– 300 γρ ζάχαρη
– 150 γρ κακάο
– 50 ml κονιάκ
– 4 αυγά
– 2 βανίλιες
– ένα μπέικιν
– 350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
για το γλάσσο
– 200ml κρέμα γάλακτος
– 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την ζάχαρη να λιώσουν. Προσθέτουμε το κακάο, το βραστό νερό και κονιάκ, ανακατεύοντας συνέχεια, κρατάμε 350γρ από το υγρό της κατσαρόλας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και το μπέικιν να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας αφού το έχουμε αποσύρει από την φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας απαλά και το αδειάζουμε σε ταψάκι η πυρέξ 24εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά μόνο! Το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το υγρό που κρατήσαμε νωρίτερα. Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
Σε στρόγγυλο ή μακρόστενο ταψάκι. Ζεσταίνουμε 200ml κρέμα γάλακτος πολύ καλά και σπάμε μέσα 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα. Τρυπάμε την ακόμη ζεστή σοκολατόπιτα μας με καλαμάκι πολλές φορές και περιχύνουμε το γλάσο μας να ρουφήξει και μέσα
Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά του πριν το κόψουμε.
Η Συνταγή είναι Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.