Υλικά
– 1/2 κιλό γίγαντες
– μπόλικο νερό
Σάλτσα :
– 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
– 1 κ.σ. κετσαπ
– 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
– 4 σ.κ. σκόρδο πατημένο στην πρέσα
– 1 καρότο
– 1 πιπεριά Φλώρινης
– αρκετό μαϊντανό
– αλάτι
– πιπέρι
– λίγο πάπρικα γλυκιά
– μια τσίμπια ζάχαρη
– ελαιόλαδο αρκετό
– νεράκι
– λουκάνικο κομματάκια
Εκτέλεση
Βάζω στη χύτρα 1/2 κιλό γίγαντες με μπόλικο νερό και τους βράζω 25 λεπτά. Δεν ανοίγω τη χύτρα, τους αφήνω 2 ώρες. Σουρώνω τους γίγαντες και τους βάζω στη γάστρα, ρίχνω τη σάλτσα που έχω βράσει όλα τα υλικά 20 λεπτά. Σάλτσα: 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ.σ. κετσαπ, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 4 σ.κ. σκόρδο πατημένο στην πρέσα, 1 καρότο με 1 πιπεριά Φλώρινης πολτό στο μούλτι, αρκετό μαϊντανό (και αυτό στο μούλτι γιατί ο μικρός δεν θέλει να το βλέπει), αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα γλυκιά, μια τσίμπια ζάχαρη για τη ντομάτα, ελαιόλαδο αρκετό και νεράκι. Όταν βράσουν, τα ρίχνω όλα στη γάστρα και το λουκάνικο κομματάκια. Ψήνω στους 200 με αέρα, μέχρι να βράσουν και ανοίγω στο τέλος το καπάκι να μελώσει η σάλτσα.