Κοτόπιτα - Cook For All
Κοτόπιτα

Κοτόπιτα

Υλικά

για το φύλλο αερος
– 1 ποτήρι χλιαρό νερό
– 1/2 φλ ελαιόλαδο 100ml
– 2 κ σ ξυδι
– 1 κ.γ αλάτι
– 2.5 κούπες αλέυρι
– Λάδι ηλιέλαιο για τα φύλλα
Για την γέμιση
– Κοτόπουλο βρασμενο και ψιλοκομμένο μπορείτε να βάλετε και κοτοπουλο που έχει περισσέψει
– 2 πιπεριες χρωματιστες ψιλοκομμενες
– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 1 καρότο στον τρίφτη
– 1 φλ ελληνικού καφέ κρέμα γάλακτος
– 2κ σ γιαούρτι
– 1κ.σ αλευρι
– 1 αυγο
– 1 κούπα τριμμένο τυρί ότι θελετε εγώ έβαλα γκούντα

Εκτέλεση

Τσιγαριζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαλακώσουν προσθέτω το καρότο αλάτι πιπέρι και το κοτόπουλο να τσιγαριστει και αυτό και αφήνω στην άκρη! Αφού κρυώσει λίγο προσθέτω την κρέμα γάλακτος το αυγό το γιαούρτι το τυρί και το αλεύρι και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζω το αλευρι με το λάδι και τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα προσθέτω το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Το αλείφω με λίγο λάδι και αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί. Χωρίζω την ζύμη σε 4 μπαλάκια. Ανοίγω ενα μπαλάκι σε ένα μικρό πιτόκι το αλείφω με ηλιέλαιο και τα βαζω το ένα πάνω στο άλλο σε ενα λεκανάκι. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω 2 ωρες στο ψυγείο. Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω 1 πιτάκι και ανοίγω νε τα χέρια! Βάζω σε λαδωμένο ταψάκι ρίχνω λίγο λαδι ανοίγω άλλο 1 φύλλο βάζω γέμιση και κλείνω με τα άλλα 2 φυλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα!! Τα αλείφω με λάδι και ψηνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!!

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top