Υλικά
– 1/2 κοτόπουλο η 2 φιλέτα
– χυμό από 3 πορτοκάλια
– 1 κουτάλια μέλι
– 2 κουταλιές μουστάρδα
– 2 κουταλιές μηλόξιδο
– 1 κουταλιά του γλυκού πολτό σκόρδου η δυο σκελίδες σκόρδο.
– θυμάρι, αλάτι ,διάφορα πιπέρια
– λίγο αλεύρι για το κοτόπουλο
– 3 πατάτες
– λίγο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες με αλατόνερο !!
Βάλτε λίγο λάδι στο τηγάνι ,αλευρώστε το κοτόπουλο και τηγανίστε!!
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο…. Ρίξτε το σκόρδο στο ίδιο λάδι και μέσα στο τηγάνι, τον χυμό πορτοκαλιού την μουστάρδα το μέλι τα πιπέρια το ξύδι κ ανακατέψτε..Προσθέστε τις πατατούλες και αφήστε να πάρουν μια βράσει..Προσθέστε και το κοτόπουλο!! Αφήστε μέχρι να δέσει η σάλτσα του και σερβίρετε..!!!Μπορείτε να αντικαταστήσετε και με χοιρινή πανσέτα..!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.