Υλικά
– 1 Μοσχαροποδαρο
– αλάτι
– 1 λεμόνι
– 1 καρότο 🥕
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 1 δακτυλακι πράσο
– σέλινο
– ένα κομμάτι πιπεριά Φλωρίνης
σκορδοστουμπι
– σκελίδες σκόρδο
– μηλοξυδο
– κοκους από μαύρο πιπέρι
– 1 πιπεριτσα καυτερή
– λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
Αφού πέταξα το πρώτο νερό με την αφρη όπου είχα ρίξει αλάτι και λεμόνι 🍋, βάζω τώρα στην χύτρα με το άλλο μισό λεμόνι 🍋 όπου στο τέλος αφαιρώ, προσθέτω αλάτι, 1 καρότο 🥕 1 ξερό κρεμμύδι,1 δακτυλακι πράσο και σέλινο και ένα κομμάτι πιπεριά Φλωρίνης, βράζω στην χύτρα για 1 ώρα περίπου, ύστερα βγάζω, κόβω σε χοντρά κομμάτια εμείς, και με ένα πηρούνι πατάω καρότο 🥕 κρεμμύδι πράσο, σέλινο, πιπεριά, ξανά ρίχνω στην χύτρα και απολαμβάνουμε με σκορδοστουμπι στο πιάτο..
Για το σκορδοστουμπι έχω βάλει σε γυάλινο βάζο σκελίδες σκόρδο, μηλοξυδο, κοκους από μαύρο πιπέρι, 1 πιπεριτσα καυτερή και λίγο μπούκοβο. Κάθε φορά προσθέτω μηλοξυδο και καμμιά σκελίδα σκόρδο μέσα και έτσι πάντα διατηρώ στο ψυγείο..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.