Υλικά
– 2 αυγά
– 150γρ ζάχαρη
– 100γρ σπορέλαιο
– 100γρ γάλα
– 230γρ αλεύρι γ.ο Χ.
– 7γρ μπεϊκιν παουντερ
– Βανίλια και λίγο αλάτι
– 150γρ μαρμελάδα
Κραμπλ
– 50γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
– 3 κουτ.σουπας ζάχαρη
– 4 κουτ.σουπας αλεύρι
Τρίβουμε με χέρι για να βγει τριμματα
Εκτέλεση
Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με ζάχαρη, βανιλια και μία πρέζα αλάτι περίπου 10λεπτα. Μετά προσθέτουμε σπορέλαιο, γάλα και μετά αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ.
Αδειάζουμε σε φόρμα 22-24 εκατ. Από πάνω με το κουτάλι βάζουμε χαοτικά μαρμελάδα οποία θέλετε. Και σκεπάζουμε με κραμπλ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Eugenia Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.