Υλικά
– 500 γρ. Φαρίνα
– 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
– 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
– 4-5 αβγά
– 260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
– Τρούφα
– Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά και τέλος την τρούφα. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε φόρμα 24.5×10.5 cm βουτυρωμένη και αλευρωμένη Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει στην φόρμα. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα αφήνω να κρυώσει καλά και βάζω την μαρμελάδα!!!!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.