Υλικά
– 1400 γρ. τυρί κρέμα
– 225 γρ. αλεύρι
– 450 γρ. ζάχαρη
– 4 αυγά
– 2 κρόκοι αυγού
– 400 γρ. γάλα
– 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού για μπακλαβά
– 500 γρ. καρύδια
– 250 γρ. ζάχαρη
– 1 κουτ του γλυκού κανέλα
– 350 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καμμενο)
– 400 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά έως ότου αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα ταψί 30×40 εκ. στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα-ένα.
Στο μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και σκορπίζουμε τα μισά πάνω από τα φύλλα.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια.
Τελειώνουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 70-80 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το μέλι που εχουμε προηγουμένως ζεστάνει.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 16
Η Συνταγή είναι από Rena Babatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.