Ένα εξαιρετικό γλυκάκι για όλες τις ώρες!
Υλικά
– 200 γραμμάρια καρύδα ινδική
– 200 γραμμάρια μπισκότα
– 1 ζαχαρούχο γάλα
– 2 βανίλιες
– Λευκή σοκολάτα, 150 με 200 γραμμάρια
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι ελαφρύ
– 1 σφηνάκι γάλα φρέσκο (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καρύδα, τα μπισκότα τριμμένα, τις βανίλιες και το ζαχαρούχο γάλα.
Ζυμώνουμε το μείγμα. Εάν βγει στεγνό, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μαζί με το σφηνάκι.
Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με καρύδα, ρολάρουμε και φτιάχνουμε μπαστουνάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και με ένα κουταλάκι του χεριού αρχίζουμε να σκαλίζουμε ελαφρά το μπαστουνάκι, όχι μέχρι το τέλος.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και γεμίζουμε τα μπαστουνάκια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσουν καλά και τα κόβουμε διαγώνια σε κομμάτια μέτρια.
Ένα πολύ ωραίο και διαφορετικό γλυκάκι!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.