Υλικά
– 1 λίτρο γάλα
– 150 γρ. ζαχαρη καστανή
– 80 γρ.σιμιγδαλι χοντρό
– 80 γρ.κορν φλάουρ
– 2 βανίλιες
– το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
– μία τσιμπια αλάτι
– 3 αυγά
– 50 γρ.
– τον κρόκο ενός αυγού
– κανέλα η μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά με σύρμα και τα βάζω να σιγοβράζουμε ενώ ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα για να μην πιάσουν στον πυθμένα της κατσαρόλας…όταν πήξει η κρέμα αποσύρω από το μάτι και συμπληρώνω 50γρ.βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύω έτσι ώστε να διαλυθεί ομοιόμορφα…βουτυρωνω ένα τσερκι 26×26 ρίχνω το μίγμα….τελος πάνω στην επιφάνεια βάζω τον κρόκο ενός αυγού με λιγο νεράκι ψηνω σε προθερμανσμενο φούρνο στους 170′ βαθμους για 50′ λεπτα πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η αναλόγως τον φούρνο…αφήνω να κρυώσει καλά περίπου 1 ώρα…σερβίρω με κανέλα …η μέλι….
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.