Το κλασικό αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό!!
Υλικά
– λαχανόφυλλα χωρίς τα κοτσάνια
– 1 φλυτζανι τσαγιού μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
– 2 ξερά κρεμμύδια κομμενα σε κύβους
– 3-4 σκελίδες σκόρδου
– ντομάτα σάλτσα σπιτική
– 3 κ.σ. μαυροπιπερο
– ρίγανη
– μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο
– 1 κ.σ.νοστιμια λαχανικών (προαιρετικά)
– 1 κούπα ρύζι Καρολίνα πλυμένο στραγγισμένο
– 1 φ.κ.ελαιόλαδο
– μισό λεμόνι
– λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζω τα φύλλα καθαρίζω από τα κοτσάνια…ετοιμάζω την γέμιση…σοταρω σε 1φλυτζανι τσαγιού μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 ξερά κρεμμύδια κομμενα σε κύβους 3-4 σκελίδες σκόρδου ντομάτα σάλτσα σπιτική 3 κ.σ. μαυροπιπερο ρίγανη μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο 1κ.σ.νοστιμια λαχανικών προαιρετικά…μόλις αχνιστουν καλά… συμπληρώνω 1κουπα ρύζι Καρολίνα πλυμένο στραγγισμένο ανακατεύω καλά αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις..αποσύρω από την εστία…ετοιμάζω τους λάχανοντολμαδες ρίχνω ζεστό νερό να σκεπαστουν…1φ.κ.ελαιόλαδο μισό λεμόνι λίγο αλάτι..
αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά στην επιφάνεια τους έχω βάλει πιάτο…σε περίπου 1ωρα είναι έτοιμα για σερβίρισμα…
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.