Υλικά
– ένα ξερό κρεμμύδι
– μισό πράσο
– μισή πιπεριά Φλωρίνης
– 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
– αλατοπιπερο
– κουρκουμά
– ρίγανη
– πάπρικα γλυκιά
– αγκινάρες
– αρακά
– 1 καρότο 🥕 σέ φετουλες
– 2 πατάτες
– 1 Κολοκυθακι πράσινο
– λίγο σέλινο
– άνηθο ψιλοκομμένο
– 1 ποτήρι νερό
για το αυγολέμονο
– 2 αυγά –
– 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
– χυμό από 1 λεμόνι 🍋
– 1 φλυτζανακι του καφέ νερό κρύο
Εκτέλεση
Σωταρω στην αρχή ξερό κρεμμύδι, μισό πράσο και μισή πιπεριά Φλωρίνης, μέσα σε 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, αλατοπιπερο λίγο κουρκουμά, ρίγανη και πάπρικα γλυκιά, ύστερα ρίχνω τίς αγκινάρες, αρακά,1 καρότο 🥕 σέ φετουλες, 2 πατάτες και 1 Κολοκυθακι πράσινο, λίγο σέλινο και άνηθο ψιλοκομμένο, ρίχνω λίγο νεράκι 1 ποτήρι και βράζω σέ χαμηλή φωτιά 🔥 τώρα για 25′. Ύστερα κοιτάζω μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα για το αυγολέμονο, χτυπάμε 2 αυγά στο μουλτι 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ το χυμό από 1 λεμόνι 🍋, και 1 φλυτζανακι του καφέ νερό κρύο. Ύστερα ρίχνω πάλι 1 φλυτζανακι του καφέ ζουμακι από το φαγητό,ξαναχτυπω και όπως είναι το ρίχνω μέσα στο φαγητό. Κουνάω τήν κατσαρόλα 3 φορές κυκλικά ξανά στο μάτι και σβήνω την φωτιά 🔥. Σέ λίγο αποσύρω από την φωτιά 🔥.
Υπέροχο φαγητό γίνεται με πολύ νοστιμιά και μας αρέσει πάρα πολύ!!! 🌹❤️🥰 🐦!!!