Υλικά
για 6 άτομα
– 40 γαρίδες μεγάλες
– 1 καρότο
– 1 κρεμμύδι ξερό
– 1 ντομάτα
– 2 κλωνάρια σέλινο
– 1 ποτήρι λευκό κρασί
– 2 κ.σ. βούτυρο
– 5-6 κλωστές κρόκο
– 3 κ.σ. ελιαόλαδο
– Αλάτι
– πιπέρι
– Χυμό από 1 λεμόνι
– Ξύσμα ενός λεμονιού
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια και τα τσόφλια της γαρίδας.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σέλινο, το καρότο και την ντομάτα. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεφάλια και τα τσόφλια της γαρίδας και σβήνουμε με κρασί και βάζουμε το αλάτι. Περιχύνουμε με 2 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε τον ζωμό μας για 1 ½ ώρα. Όταν ο ζωμός είναι έτοιμος τον σουρώνουμε σε λεπτή σίτα και τον βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και στη συνέχεια στη φωτιά. Ρίχνουμε τον κρόκο, και τις γαρίδες και βράζουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τις 30 γαρίδες και αφήνουμε μέσα τις δέκα. Με το μπίμερ λιώνουμε τις γαρίδες. Ρίχνουμε βούτυρο και λεμόνι. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο 5 γαρίδες και από πάνω τη σούπα μας. Ξύσμα λεμονιού ή Lime και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η Συνταγή είναι από Eva Parakentaki της ομάδας “╰☆☆ Σεφ από Σπίτι ☆☆╮”.