Υλικά
– 3-4 μπούτια κομμένα στη μέση
– 500γρ μπάμιες
– 100ml κοκκινο κρασί
– ένα λίτρο ζωμό λαχανικών
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1-2 σκελιδες σκόρδο
– μια πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδελες –
– 2κ.σ πελτέ τομάτας
– 2 κ.σ ξύδι λευκό
– 2κ.σ κρέμα βαλσαμικο
– αλάτι
– πιπέρι
– πάπρικα γλυκιά
– ελαιόλαδο
– ένα καρότο
Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα μπούτια τα αλατοπιπερονουμε και τα κάνουμε ένα μασάζ με λίγο ελαιόλαδο.Υστερα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.Αφου ζεσταθεί σωταρουμε τα μπούτια μέχρι λίγο να τονίσουν.Επειτα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.Κατοπιν τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα η στο ίδιο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο (εάν έχει μείνει από πριν λάδι μην βάζετε και σας βγει πολύ λαδερο)το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπεριά Φλωρίνης και σωταρουμε ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό.Επειτα προσθέτουμε τις μπάμιες ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Αφου εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ξύδι την κρέμα βαλσαμικο (προαιρετικά) το ζωμό λαχανικών και το καρότο.Αλατοπιπερονουμε τονίζω αν θέλετε βάζετε και πάπρικα γλυκιά..Ανακατεύουμε και σιγοβραζουμε για περίπου 30 λεπτά.Υστερα αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψί με τα μπούτια κοτόπουλου και ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Υ.Γ σε αυτό το σημείο εγώ το εβρασα περίπου 10 στην κατσαρόλα και έπειτα το εψησα για περίπου 50λεπτα στο φούρνο.στους 180-200 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.