Πάστα αμυγδάλου - Cook For All
Πάστα αμυγδάλου

Πάστα αμυγδάλου

Υλικά

Παντεσπάνι:
– 250 γρ. βούτυρο
– 150 γρ. ζάχαρη
– 3 αυγά
– 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
– 1 κ.γ. μπέικιν
– 2 βανίλιες
Σιρόπι:
– 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
– 1 1/2 νερό
– 2 βανίλιες
– 1 κ.σ. λεμόνι χυμό
Κρέμα σαντιγί:
– 2 κρέμες γάλακτος (300ml x 2)
– 2 βανίλιες
– 2 κ.σ. λικέρ
– 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε για λίγο. Και ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλεύρι και το αμύγδαλο..
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά..
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφού έχει κρυώσει αρκετά το παντεσπάνι, ρίχνουμε το σιρόπι.
Και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!!
Χτυπάμε τη σαντιγί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, το λικέρ..
Στρώνουμε επάνω στο κρύο παντεσπάνι και διακοσουμε με τα αμύγδαλα φίλε..
Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top