Υλικά
– 1 κονσέρβα ανανά
– Μερικά κερασάκια γλάσε..
– 250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη..
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 3 αυγά μεγάλα
– 280γρ αλεύρι φαριναπ
– 1 κγ μπέικιν παουντερ
– 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Περνούμε ένα ταψάκι στρογγυλό κόβουμε λαδόκολλα και στρώνουμε τον πάτο..
Στραγγίζουμε τον ανανά να καλύψει τον πάτο και βάζουμε τα κερασάκια στις τρύπες του ανανά.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα..και τις βανίλιες στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν..
Ρίχνουμε επάνω από τον ανανά το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 με 40 λεπτά!!
Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά
και ρίχνουμε το κέικ σε πιατέλα..
βγάζουμε την λαδοκολλα και είναι έτοιμο να σερβίρουμε…
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.