Σαρλότ - Cook For All
Σαρλότ

Σαρλότ

Υλικά

– Μπισκότα σαβαγιάρ
– 500 ml κρέμα γάλακτος
– 2κ.σ άχνη ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 2 κ.σ μαρμελάδα φράουλα..
Σιρόπι 🌹
– 150 ml νερό
– 100 γρ ζάχαρη
– 1 βανίλια

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά και αφήνουμε..
Πέρνουμε την μαρμελάδα την βάζουμε σε ένα μπωλ και την ανακατεύουμε με το κουτάλι να μαλακώσει και να μην έχει μεγάλα κομμάτια και βάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος σιγά .σιγά
να μην χάσουμε τον αέρα και ενσωματώνουμε..
Πέρνουμε μια φόρμα στρογγυλή ((Από αυτές που ανοίγουν..))
Αφού έχουμε φτιάξει το σιρόπι και έχει κρυώσει βουτάμε τα μπισκότα και στρώνουμε την βάση !!
Στην συνέχεια βάζουμε μπισκότα γύρω από την φόρμα αφού τα έχουμε συροπιάσει!!
Στρώνουμε την μισή μους πρώτα και επαναλαμβάνω με μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι…πάλι μους.. και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας!!
Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες..
Όλη νύχτα είναι καλύτερα ακόμα!!

 

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top