Υλικά
– μισό σακκουλακι μακαρόνια 🍝 ολικής άλεσης
– αλάτι
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 κουτάκι γάλα εβαπορε λάιτ (τό μικρό κουτάκι)
– λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 κύβο λαχανόσουπα
– λίγο μοσχοκάρυδο
– 2 κομμάτια τυρί κασέρι λάιτ
– τυρί τριμμένο για από πάνω (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζω μισό σακκουλακι μακαρόνια 🍝 ολικής άλεσης μέσα σέ λίγο νερό και αλάτι για 5′. Ύστερα ρίχνω σέ κατσαρολακι όπως είναι με το ζουμακι, διότι θέλουμε και το ζουμακι.
Στην ίδια κατσαρόλα όπου αυτή με εξυπηρετεί, ρίχνω 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, και σωταρω ελαφρώς. Ρίχνω μέσα όπως είναι το ζουμί με τά μισό βρασμένα μακαρόνια 🍝,1 κουτάκι γάλα εβαπορε λάιτ ( τό μικρό κουτάκι), λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, και λίγο μοσχοκάρυδο. Συνεχίζω το βράσιμο για 5′ ακόμα όλα μαζί, λίγο πριν το τέλος ρίχνω μέσα 2 κομμάτια τυρί κασέρι λάιτ, και μόλις αρχίσει να λιώνει σβήνω την φωτιά 🔥 και είναι έτοιμη η σκόρδο μακαρονάδα. Όποιος θέλει προσθέτει και τυρί τριμμένο από πάνω. Εγώ δεν βάζω άλλο διότι πιστεύω ότι είναι αρκετό.Μιλαμε πεντανόστιμη μακαρονάδα 🍝…!!!