Υλικά
– 500 γρ. γάλα
– 4 κ.σ. ζάχαρη
– 1 κ.σ. κακάο
– 3 κ.σ. νισεστέ
– ένα κ.σ. βούτυρο
– 60 γρ. κουβερτουρα
– 2 αυγά
– 4 κ.σ. ζάχαρη
– μια πρέζα αλάτι
– 80 γρ. ελαιόλαδο
– μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ
– 1 κ.σ. κακάο
– 300 γρ. αλεύρι
– ινδοκαρυδο
Εκτέλεση
Αρχικά κάνουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε 500 γρ. γάλα, 4 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.σ. κακάο, 3 κ.σ. νισεστέ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κατσαρολακι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε ένα κ.σ. βούτυρο, 60 γρ. κουβερτουρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτουρα.
Σκεπάζουμε την κρέμα μας με μια μεμβράνη.
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 αυγά ,4 κ.σ. ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, 80 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ, 1 κ.σ. κακάο, 300 γρ. αλεύρι και ζυμωνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη.
Βουτυτωνουμε μία ταρτιερα Νο 26 βάζουμε μέσα το ένα μέρος της ζύμης και με τα δάχτυλα μας απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια της ταρτιερας.
Παίρνουμε την άλλη ζύμη κόβουμε λίγο και πλάθουμε ένα κορδόνι το οποίο το βάζουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα.
Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα βουτάμε σε ινδοκαρυδο και δημιουργούμε εσωτερικούς κύκλους πάνω στην ζύμη.
Βάζουμε την μισή κρέμα σε κορνε και την βάζουμε ανάμεσα στους κύκλους.
Ψήνουμε σε προθερμανενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ξεφορμαρουμε και κάνουμε ροζέτες πάνω στην ψημένη κρέμα με την υπόλοιπη μισή κρέμα.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.