Μια πανεύκολη συνταγή που μπορεί να την κάνει πολύ γρήγορα ο καθένας!
Υλικά
– εντόσθια
– 5–6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– ½ φλιτζάνι ρύζι
– Φύλλα από 2-3 μεγάλα μαρούλια, πλυμένα καλά και ψιλοκομμένα
– 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
– ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 2–3 κρόκοι αυγών
– Χυμός από 1–2 λεμόνια
– Αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε τα εντόσθια και αν χρησιμοποιήσετε και τα έντερα, πρέπει να τα πλύνετε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγουν οι ακαθαρσίες μέσα.
Βράστε μια κατσαρόλα με νερό και ζεματίστε τα εντόσθια και τα έντερα για περίπου 4 – 5 λεπτά.
Το στραγγίζουμε και όταν κρυώσει αρκετά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα και μετά προσθέτουμε τα εντόσθια κομμένα σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας.
Τα κρεμμύδια και τα εντόσθια δεν πρέπει να ροδίσουν καθόλου.
Προσθέστε τόσο ζεστό νερό για να σκεπάσει τα εντόσθια, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν.
Προσθέτουμε το ρύζι και δύο φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο και τέλος προσθέτουμε το μαρούλι.
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε, δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.
Προσέξτε να υπάρχει αρκετό νερό, για να μην είναι πολύ πηχτή η σούπα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού χτυπώντας συνεχώς.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγη από τη ζεστή σούπα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σβήνουμε την εστία και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τοποθετήστε το καπάκι και αφήστε το για 5 λεπτά.
Τώρα η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.