Μηλόπιτα - Cook For All
Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Υλικά

– 500 γρ. αλεύρι
– μπέικιν
– 300 γρ. ζάχαρη
– 200 ml χυμό πορτοκάλι
– 2 βανίλιες
– 1 φλ. τσ. σπορέλαιο
– 4 αυγά
– 3 μήλα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε ζάχαρη, αυγά λάδι, βανίλιες και χτυπάμε με μίξερ 3 λεπτά προσθέτουμε χυμό, αλεύρι, μπέικιν και χτυπάμε 2 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μήλα, κόβουμε σε πλύ λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και 1/2 κ.γ. λεμόνι χυμό.
Καλύπτουμε 2 μακρόστενες φόρμες με λαδόκολλα, αδειάζουμε το μισό το μείγμα, στρώνουμε τα μήλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 40 λεπτά.

 
Η Συνταγή είναι από Μαρια Τερζιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top