Οι ρεβυθοκεφτέδες, αφράτοι και τραγανοί, αποτελούν ένα διαχρονικό πιάτο γεμάτο νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά.
Φτιαγμένοι από ρεβίθια, αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, προσφέρουν μια χορταστική και οικονομική επιλογή για vegetarians και μη.
Η συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι απλή και εύκολη, με ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας.
Μπορείτε να τους απολαύσετε σκέτους, με τζατζίκι ή σάλτσα ντομάτας, ως ορεκτικό ή κύριο πιάτο.
Ετοιμαστείτε να βουτήξετε σε μια γευστική εμπειρία γεμάτη υγιεινά και πλούσια αρώματα!
Υλικά
– 250 γραμ ρεβύθια ωμά που τα μουλιάζουμε από το βράδυ μέσα σε νερό
– 1κρεμμυδι ξερό (εγώ το σωταρω λίγο μαζί με 2σκελιδες σκόρδο μικρές )
– 1κουτ γλυκού κόλιανδρο
– 1/2 ματσακι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– λίγο δυόσμο φρέσκο
– πιπέρι
– αλατι
– 2κουτ σουπας αλεύρι
– λίγο ανιθο (προαιρετικά)
– 1/2κουτ γλυκού κύμινο
– Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβύθια για 10’ περίπου λεπτά σε νερο που βράζει.
και αφού τα στραγγίζουμε πολύ καλά επάνω σε πετσέτα τα πολτοποιουμε στο μουλτι να γίνουν αλοιφή.
Ανακατεουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Τηγανίζουμε προσεχτικά δεν γυρίζουμε τα φαλαφελ κουνάμε το τηγάνι μέχρι να δούμε ότι έκαναν κρουστα από κάτω κ τότε τα γυρίζουμε προσεχτικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 🥒🍅🥬
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.