Υλικά
– 250 έως 350 γραμμάρια φάβας
– λίγο μάραθο για άρωμα
– λίγο νερό
– 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
– 1 καρότο 🥕
– λίγο σέλινο
– κουρκουμά
– 1 κύβο λαχανόσουπα
– αλατοπιπερο
– ρίγανη
– 2 φύλλα δάφνης
– 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
– 1 φέτα λεμόνι 🍋
Εκτέλεση
Αφού ξαφριζω στην αρχή, συμπληρώνω νερό, ρίχνω 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο μέσα, 1 καρότο 🥕, λίγο σέλινο, κουρκουμά, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, αλατοπιπερο ρίγανη, και 2 φύλλα δάφνης, 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο και 1 φέτα λεμόνι 🍋.
Βράζω σέ σιγανή φωτιά 🔥 μέχρι να βράσει ή φάβα.
Ύστερα αφαιρώ τήν φέτα λεμόνι 🍋 και πολτοποιω με το ραβδομπλεντερ.
Σερβίρουμε με ωμό ξερό κρεμμύδι, ώμο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού 🍋 μέσα.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.