Ρυζοκροκέτες - Cook For All
Ρυζοκροκέτες

Ρυζοκροκέτες

Υλικά

– 7 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για σούσι βρασμένο
– 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
– 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
– 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
– Αλάτι
– 1/4 φλιτζάνι νερό
– Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Προαιρετικά για τη γέμιση:
12 – 14 γαρίδες μικρές βρασμένες
– Πάστα wasabi
Για το σερβίρισμα:
– Γλυκόξινη σάλτσα
– Σάλτσα σόγιας
– Πάστα wasabi

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι για σούσι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Εφόσον έχει κρυώσει το ρύζι προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ, το νερό και μία πρέζα αλάτι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά (θα είναι κολλώδες λόγω του συγκεκριμένου ρυζιού) και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
*Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τις ρυζοκροκέτες με τις γαρίδες, είναι προαιρετικό, αλλιώς τηγανίζουμε ως έχουν, χωρίς γέμιση και σερβίρουμε με πάστα wasabi ή γλυκόξυνη σάλτσα ή με σάλτσα σόγιας.
– Παίρνουμε μία- μία τις μπάλες ρυζιού και ανοίγουμε στη παλάμη μας σε πιτούλα.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε μία πολύ μικρή δόση πάστα wasabi (είναι καυτερό) και κλείνουμε ξανά σε μπαλάκι.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο να κάψει και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τις ρυζοκροκέτες.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και με δύο τρεις διαφορετικές σάλτσες της αρεσκείας μας.

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top