Πατατοκροκέτες - Cook For All
Πατατοκροκέτες

Πατατοκροκέτες

Υλικά

– 850 gr πατάτες
– 1 αυγό
– 1 ΚΓ ελαιόλαδο
– Κόκκινη πιπεριά
– 1 μεγάλο κρεμμυδάκι φρέσκο
– 1 κοφτο κουταλακι δυόσμο ξερό
– 3 κσ πεκορίνο ψιλοτριμμένο
– Αλάτι
– πιπέρι
– Μισό κουταλάκι μπέικιν
– Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
– 130 gr αλεύρι γοχ

Εκτέλεση

📍βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με την κουτάλα του πουρέ όχι με μπλέντερ .. 📍ψιλοκόβουμε πολύ πολύ ψηλά όλα τα υλικά και το πράσινο μέρος το από το κρεμμυδάκι
📍Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και το αλεύρι και το μπέικιν δοκιμάζουμε το αλάτι γιατί το θέλει το αλάτι του..
📍Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ
📍Φοράμε γάντια λαδωνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε η ζύμη κολλάει.. δεν πειράζει.
📍Βάζουμε κατσαρόλα βαθιά και βάζουμε ηλιέλαιο αρκετό
Αλλάζουμε γάντια λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.. χωρίς αλεύρωμα 📍μόλις θα ρίξουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά για να πάρουν ωραίο χρώμα σιγανά
📍Εγώ έχω βάλει σχοινόπρασο 📍Εάν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε κρεμμυδάκι φρέσκο
📍Εάν δεν έχουμε την κουτάλα του πουρέ τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες τις βρασμένες
📍Όποιος θέλει βάζει το δυόσμο 📍όποιος θέλει βάζει λίγο μπουκοβο..
📍Προσέχουμε το αλάτι είναι σημαντικό στη γεύση..

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top