Υλικά
– 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο
– 1/2 κεσεδάκι καλαμποκελαιο 🌽
– 1/2 Κεσεδάκι ζάχαρη καρύδας
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι 🍯
– 1 αυγουλακι
– 2 βανιλιες
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλοψιχα χωρίς φλούδα
– το χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του 🍋
– μια τσιμπια αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας βρώμη ολικής άλεσης
– αλεύρι ολικής άλεσης και γοχ μέχρι 410 γρμ μαζί
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
– αμυγδαλακια για το στόλισμα
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά τά περνάω από το μουλτι εκτός από το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ όπου το ρίχνω στο τέλος.
1 Κεσεδάκι ελαιόλαδο και καλαμποκελαιο 🌽 μισό μισό
Μισό Κεσεδάκι ζάχαρη καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας μέλι 🍯
1 αυγουλακι, 2 βανιλιες, μισό φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλοψιχα χωρίς φλούδα, το χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του, 🍋, μια τσιμπια αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη ολικής άλεσης, και αλεύρι ολικής άλεσης και γοχ μέχρι 410 γρμ μαζί. 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ.
Ανακατεύουμε στην αρχή με την μαριζ και ύστερα φτιάχνω τήν ζύμη στα χέρια.
Λίγο να κολλάει ή ζύμη και βάζω στο ψυγείο για 30′.
Ύστερα φτιάχνω μπαλιτσες και πατάω στο κέντρο με 1 αμυγδαλακι.
Ψήσιμο στον αεροθερμο φούρνο στους 170-180 για 20′ στην μεσαία σκάλα του φούρνου…
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.