Υλικά
Γέμιση
– 1/2 φλυτζάνι λάδι
– 1 κρεμμυδι ξερό τριμμένο
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 350 γραμ κιμά
– 2 φλιτζάνια ρύζι
– αλάτι
– πιπέρι
– μάραθο
– μαιδανο
κολοκυθάκια
– 6 κολοκύθια
– λάδι
– αλάτι
– ζεστό νερό(σχεδόν να τα σκεπάζει να έχω για το αυγολέμονο)
σάλτσα
– 4 κόφτες κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
– 3 φλυτζάνια ζωμό
– αλάτι
– πιπέρι
– 2 κρόκους αυγού
στο τελείωμα
– 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
– χυμό απο 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο και τυράκι για σήμερα παρεάκι!
Πλένω αδειάζω και αλατιζω 6 κολοκύθια!
Βάζω σε τηγάνι 1/2 φλυτζάνι λάδι και σωταρω 1 κρεμμυδι ξερό τριμμένο και 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν! Βάζω 350 γραμ κιμά και όταν ασπρίσει βάζω 2 φλιτζάνια ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά ( μάραθο, μαιδανο) και λίγο ζεστό νερό να “σκάσει”το ρύζι!
Γεμίζω τα κολοκύθια και τα βάζω σε μια πλατια κατσαρόλα!
Την γέμιση που περισσεύει την βάζω σε λαδόκολλα και την βάζω σε μια μεριά στην κατσαρόλα!
Ρίχνω λάδι,αλάτι, ζεστό νερό (σχεδόν να τα σκεπάζει να έχω για το αυγολέμονο) και βράζω περίπου 20-30 λεπτά !
Απ το ζουμί βγάζω και κάνω την σάλτσα!
Ανακατεύω 4 κόφτες κουταλιές σούπας κορν φλαουρ με 1/2 φλυτζάνι ζωμό αλάτι πιπέρι και 2 κρόκους αυγού χτυπημένους! Βάζω ακόμα 2,1/2 φλιτζάνια ζωμό( αν δεν έχετε βάλτε ζεστό νερό) και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει! Βγάζω απ την φωτιά και βάζω 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και τον χυμό απο 1 λεμόνι και σερβίρω!!Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.