Υλικά
– Περίπου 800 γρ αλεύρι
– 350 μλ χλιαρό γάλα
– 25 γρ νωπή μαγιά
– 1κ.σ αλάτι
– 1κ.σ ζάχαρη
– 1κ.ς ξύδι
– 3κ.σ σπορέλαιο
– 3 αυγά ( 2 για τη ζύμη και από το 3το μόνο το κρόκο για να αλείψουμε το τυροψωμο πριν μπει στο φούρνο)
– Λίγο βούτυρο
– Τυρί ( προαιρετικά αν θέλετε γίνεται και σκέτο σαν ψωμί).
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι το ζάχαρη το ξύδι τα 2 αυγά και το μείγμα με τη μαγιά , ανακατεύουμε και ζυμώνουμε .
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί νούμερο 28 και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σε μέγεθος οσο είναι το ταψι το βάζουμε μέσα και από πάνω με ένα Πινέλο το περνάμε με λιωμένο βούτυρο και τρίβουμε τυράκι όσο θέλουμε.
Μετά ξανά από πάνω το δεύτερο φύλλο ξανά βούτυρο ξανά τυρί, μετά το τρίτο φύλο ξανά βούτυρο τυρί και στο τέλος βάζουμε το τέταρτο φύλλο. Βάζουμε ένα φλιτζάνι στη μέση και κόβουμε σε 16 κομμάτια .
Το κάθε κομμάτι το στρίβουμε από δύο φορές και αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο 180 για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.