Υλικά
– 3 φλιτζάνια αλεύρι πολλαπλών χρήσεων
– 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
– 1 κουταλάκι αλάτι
– 2 κουταλάκια κανέλα
– 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
– 1 φλιτζάνι λάδι
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 3 αυγά
– 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
– 3 φλιτζάνια μήλα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
– 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 165°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί-φόρμα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε πρόσθεση. Ανακατέψτε τη βανίλια.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα λαδιού, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα μήλα και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιείτε.
Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήστε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που εισάγεται στο κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει το ταψί για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το από τη σχάρα σύρματος για να κρυώσει πλήρως.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα 20 λεπτά | Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά
Θερμίδες: 350 kcal ανά μερίδα | Μερίδες: 12 μερίδες
Η Συνταγή είναι από Recipes Trendy – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.