Υλικά
– 1 πακ.φυλλο κρούστας
– 1 λίτρο γάλα
– 1 φλ ζάχαρη
– 180 γρ σιμιγδάλι ψιλό
– 3 αυγά
– 200 γρ βουτηρο αγελαδος λιωμμένο κρυο για τα φύλλα + 50 γρ για την κρέμα
– 1 βανίλια
– Ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
– 3 φλ ζάχαρη
– 3 φλ νερό
– 1 ξύλο κανέλας
– 1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνω το σιρόπι για να κρυώσει καλά.
Βαζω όλα τα υλικά και βράζω 10 λεπτά από το σημείο βρασμού!
Για την κρέμα
Χτυπαω τα αυγά με την ζάχαρη πολυ καλά να φουσκώσουν προσθέτω την βανίλια το ξύσμα και το σιμιγδάλι και συνεχίζω το χτύπημα να ενσωματουθουν.
Αφήνω στην άκρη βάζω το γάλα να ζεσταθεί.
Μολις ζεσταθεί παίρνω ένα φλιτζάνι από το γάλα και το ανακατέυω με το μείγμα των αυγών να ενσωματωθεί μετά το προσθέτω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατέυω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω τα 50 γρ βουτηρο και ανακατέυω μέχρι να λιώσει και να έχω μια αφράτη κρέμα.
Παίρνω ένα φύλλο το κοβω στην μέση βάζω βουτηρο το διπλωνω στην μεση βαζω 1 κ σ γεματη κρέμα και τυλιγω σε ρολο.Ετσι κάνω για ολα τα φύλλα.
Ρίχνω όλο το υπόλοιπο βουτηρο που περίσσεψε ραντιζω με λίγο νεράκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιάζω σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι και αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.!!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.