Υλικά
– 2πακέτα φύλλο κρούστας Κανάκι🍁
– 600 γρ. βητάμ🍁
– 180 γρ. Τρυμμένο καρύδι🍁
– 180 γρ.τρυμμένο αμυγδαλο🍁
– 2κ.γ. κανέλα πολυ κοφτές🍁
– 1 κ.γ. γαρύφαλο🍁
Σιρόπι🍁
– 600γρ. Ζαχαρη🍁
– 600γρ. νερό🍁2 στικ κανελας🍁
– 4κ.σ. μέλι γεματες🍁
– 6 γαρυφαλα ολόκληρα🍁
– Φλούδα από ενα λεμονι🍁
– 2κ.σ. λεμονι🍁
– 2 κ.σ.ρακή🍁
Εκτέλεση
Έβαλα το σιροπι στην φωτιά πρωτα και μόλις πήρε βράση το έσβησα και το αφησα να κρυώσει.
Άπλωνα ενα φυλλο, κατάβρεχα με το λιωμένο βιταμ, άπλωνα άλλο ενα από πανω, έριχνα γεμιση αραια (ανακατεμενα τα ξυροκαρπια και κανελα γαρυφαλο, χωρίς ζαχαρη μέσα) έβαζα δυο ξυλακια από σουβλάκι, το ρόλλαρα, το σούρωμα κι αφου εβγαζα τα καλαμάκια το έβαζα στο ταψί μου και το άλειφα καλά με βουτυρο.
Ετσι εκανα μεχρι που τέλειωσα με το φύλλο.
Οτι βουτυρο έμεινε το απλωσα όλο από πανω🍁
Εψησα μια ώρα κι ενα τέταρτο αντιστάσεις στους 160 βαθμους🍁
Καφτό γλυκό, κρύο σιρόπι🍁
Έγινε τραγανό απ έξω και μέσα σιροπιασμένο όσο πρεπει για τα γούστα μας🍁
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.