Υλικά
Για το κουρκούτι:
– 10 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 3 κουταλιές της σούπας νισεστέ
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 2-3 κουταλιές της σούπας ούζο
– 300 ml μπύρα
– Αλάτι
– Πιπέρι
Για τον μπακαλιάρο:
– 600-700 γραμμάρια μπακαλιάρο (ξαλμυρισμένο)
Για το τηγάνισμα:
– Λάδι για τηγάνι (παρθένο ελαιόλαδο ή σόγιας)
Εκτέλεση
Κουρκούτι:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το νισεστέ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε σιγά σιγά την μπύρα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε το ούζο και ανακατέψτε ξανά.
Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπακαλιάρος:
Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες.
Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο.
Τηγάνισμα:
Ζεστάνετε το λάδι σε μια φριτέζα ή σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βουτήξτε κάθε μερίδα μπακαλιάρου στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Τηγανίστε τον μπακαλιάρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανός.
Αφήστε τον μπακαλιάρο να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό με σκορδαλιά, σάλτσα παντζαριών ή με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.