Υλικά
– 1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου
– 150γρ καρυδια ωμα
– 150γρ αμυγδαλα ωμα
– 250 γρ βουτυρο Lurpak
– 1 κουτ του γλυκου κανελα
– 1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο
– φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα
Για το σιροπι
– 2 κουπες νερο
– 3 ζαχαρη
– 3 κουτ σουπας μελι
– 5 σταγονες μαστιχελαιο
– χυμο απο μισο λεμονι
– φλουδα απο λεμονι
Εκτέλεση
Εκοψα τα καρυδια και τα αμυγδαλα στο μπλεντερ και ανακατεψα μαζι την κανελα και το γαριφαλο.
Έβγαλα τα φύλλα από τις σακούλα έβαλα το ταψί πάνω από τα φύλλα και έκοψα μετρώντας με το ταψί.
Έριξα ελάχιστο ο μοτερό αυτό ταψί και άργησα να στρώνω τα φύλλο ρίχνοντας ελάχιστον βούτυρο.
Στα μισά φύλλα ( βάζω και τα κομμάτια που περισσεύουν ) έβαλα τι μισή γέμιση δύο φύλλα και μετά βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
Στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα και στο τελος το εκοψα σε κομματια, έριξα πανω το υπόλοιπο λιωμενο βουτυρο και το αφησα για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 50 λεπτα…ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα εριξα ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο…..ζεστα και τα δυο οχι καυτα.!!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.