Σκορδαλιά - Cook For All
Σκορδαλιά

Σκορδαλιά

Υλικά

– 6 πατάτες μεγάλες
– 10 σκελίδες σκόρδο
– 1 χούφτα καρυδόψιχα
– ελαιόλαδο
– 3-4 κ.σ. ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε σε νερό τις πατάτες και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε.
Περνάμε από το μπλέντερ τις πατάτες, το σκόρδο, (το σκόρδο το βάζω σε νερό που βράζει και το αφήνω να βράσει για 1 λεπτό), μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος πουρές.
Προσθέτουμε σταδιακά το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
Χωρίζουμε στα τρία.
Το ένα μπολάκι είναι η κλασσική σκορδαλιά, στο 2ο μπολάκι βάζουμε 3-4 κ.σ. καρύδι τριμμένο (έβαλα και λίγο νεράκι από την κατσαρόλα που έβραζαν οι πατάτες) και στο 3ο μπολάκι προσθέτουμε ένα αβοκάντο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. !!!!!



 

Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top