Υλικά
– 6 φλιτζάνια νερό (η γάλα για μη νηστισιμο)
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1κ μισό φλυτζ νισεστε
– 3 κουτ σούπας ροδόνερο.. ..
Μετράμε με το ιδιο φλιτζάνια ολα τα υλικά
Εκτέλεση
Στο μισό νερό ανακατεύουμε ολα τα υλικά.
Το άλλο μισό νερό το βάζουμε στην κατσαρόλα, μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το υπόλοιπο..
Χαμηλωνουμε την φωτιά κ ανακατεύουμε συνεχεια ως να πήξει..
Αφου πήξει..το βάζουμε σε φόρμα η σε πυρέξ
Κ το αφήνουμε να κρυώσει κ να δέσει καλά..
Το βάζουμε ψυγείο..για κάποιες ώρες..
Ξεφορμαρουμε η κόβουμε κομματια από το ταψι (ανάλογα που θα το βαλουμε…)
Εγω εκανα μια παραλλαγη κ εδεσε ωραια..
Έκοψα κομματάκια καραμέλες τσαρλεστον
Κ με ένα φλυτζ νερό αφησα να σιγοβρασουν ως να λιώσουν..Κ το σερβιρα ετσι..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.