Συνταγή Μαρίνα Κούτρα
Υλικά
– 1 κιλό κουμ κουατ
– 800 γρ ζάχαρη
– 800mL νερό
– Λεμονι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κουμ κουατ στο νερό για 12 ώρες αλλαζοντας το νερό.
Τα νεροβραζουμε 2 φορές από 5 λεπτά.
Τα τρυπάμε σε 2 μεριές και τα στεγνωνουμε
Βράζουμε τη ζάχαρη με νερό να λιωσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κουμ κουατ και το βράζουμε για 10 λεπτά το αφήνουμε 12 ώρες στο σιροπι.
Το βγάζουμε δένουμε το σιρόπι ρίχνουμε το κουμ κοιατ το χυμο από ένα λεμόνι το δένουμε λίγο και το βγάζουμε από τη φωτιά το σκεπάζουμε με πετσέτα και κουνάμε τη κατσαρόλα κυκλικά μερικές φορές να γεμίσει σιρόπι το φρούτο!!!!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.