Υλικά
Για την ζύμη..
– 2 κεσεδάκια των 200 γρμ αλεύρι γοχ
– 1 Κεσεδάκι ζεστό νερό όχι καυτό
– 1 φλυτζανακι του καφέ τσίπουρο
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
– 1 φλυτζανακι του καφέ τσίπουρο
Για την γέμιση…
– Μπωλικα χόρτα μυρωδικά
– ελαιόλαδο
– Γύρω στα 700 γρμ χορταρικά (Λίγο τζοχο, σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, τσουκνίδα, λαπατα, παπαρούνα, πράσο, μάραθο άνηθο)
– αλατοπιπερο
– ρίγανη
– μαϊντανό
– μία φέτα κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια
– 80 γρμ τυρί φέτα
Εκτέλεση
Για την ζύμη..
2 κεσεδάκια των 200 γρμ αλεύρι γοχ
1 Κεσεδάκι ζεστό νερό όχι καυτό
1 φλυτζανακι του καφέ τσίπουρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Καλό ζύμωμα, αφήνω για 1 ώρα τήν ζύμη να ξεκουραστεί με μεμβράνη σκεπασμένο… και 1 φλυτζανακι του καφέ τσίπουρο
Για την γέμιση…
Μπωλικα χόρτα μυρωδικά τά οποία πρώτα τσιγαριζω τουλάχιστον 15′ σέ σιγανή φωτιά 🔥 για να μήν κολλήσουν με ελαιόλαδο. Δεν θέλουμε καθόλου υγρά μέσα να μείνουν καθόλου νερό δεν βάζουμε.
Γύρω στα 700 γρμ χορταρικά.. ( ύστερα αυτά κάθονται και λιγοστεύουν)
Τί χόρτα? Λίγο τζοχο, σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, τσουκνίδα, λαπατα, παπαρούνα, πράσο, μάραθο άνηθο, όλα ψιλοκομμένα πάρα πολύ..
Ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη, μαϊντανό, κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια, ίσα με μία φέτα.. Κανονικά δεν βάζουν τυρί. Εγώ όμως έβαλα ίσα με 80 γρμ τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια.
Ανοίγω φύλλο αφού έκοψα στα δύο την ζύμη. Οπότε δύο φύλα. Κάνω σχέδια σάν μισοφέγγαρο και σέ ρολακι. Τά ετοιμάζω όλα σέ ταψί. Σίγουρα θα χρειαστεί και λίγο επιπλέον αλεύρι για τό άνοιγμα των φύλλων. Παίρνω ρίχνω μέσα σε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε γύρω στα 5′ την κάθε φορά, γυρίζω και από τίς δύο πλευρές… Μου έγιναν 22 κομμάτια τραγανά φύλλα. Και πολύ νόστιμα πιταρακια .
Καλή όρεξη σε όλους εύχομαι φίλοι μου!!❤️🌹
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.