Υλικά
– Ένα κουτί κανελονια
– 600γρ κιμάς μοσχαρίσιος
– μισή κούπα τσαγιού λάδι
– μισή κούπα τσαγιού χυμό ντομάτας
– 1 ξυλάκι κανέλλα
– λίγη τριμμένη κανέλα
– αλάτι
– ρίγανη
– 1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι
– νερό
– 250 γρ σκληρό τυρί
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα με το κιμά : σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το λάδι μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κιμά και το γυρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι αφού γυαλίσει ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, ρίγανη, το ξυλάκι κανέλλας και λίγο τριμμένη κανέλλα και τελευταία προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κιμά μας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα, μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λαδάκι.
Αφήνω μια ώρα να κρυώσει.
Έπειτα γεμίζουμε τα κανελονια μας που είναι 25 κομμάτια με ένα μικρό κουταλάκι και τα βάζουμε στη γάστρα.
Ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας και νερό μέχρι λίγο πάνω από τη μέση από τα κανελονια μας!
Βάζουμε στο φούρνο στον αέρα για μισή ώρα στους 200 βαθμούς! 10 λεπτά πριν να κλείσουμε το φούρνο μας ρίχνουμε το τριμμένο τυράκι!
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.