Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού - Cook For All
Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού

Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού

Υλικά

– 1800 γρ Κουμκουατ
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1500 ml νερό
– 800 γρ σιρόπι νεραντζί
– Ο χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Βράζω τρεις φορές σε μια κατσαρόλα με νερό κουμκοατ, βράζοντας για 4 λεπτά το καθένα,
το σουρώνω και το αφήνω σε μια πετσέτα, το τρυπώ με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το σιρόπι νεραντζί, όταν αρχίσει να βράζει βάζω κουμκοατ,
βράζω για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφήνω όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα το βράζω για περίπου μια ώρα,
Αφού πήξει σχεδόν το σιρόπι, ρίχνω το χυμό λεμονιού αμέσως μετά το σβήσιμο της εστίας σε αποστειρωμένα βάζα,
κλείνω και ξαναγυρίζω με το καπάκι στον πάτο,
κρατάνε 1-2 χρόνια εκτός ψυγείου.❤️👌🏻

 
Η Συνταγή είναι από “Snejana Izevkova” – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top