Ελιοψωμάκια - Cook For All
Ελιοψωμάκια

Ελιοψωμάκια

Συνταγή για 25 μικρά ψωμάκια

Υλικά

– 750γρ αλευρι περιπου
– 16γρ αλάτι
– 2 φακελακια μάγια
– 400ml χλιαρο νερο
– 100γρ ελαιόλαδο
– 40γρ ζάχαρη
– Λάδι για το αλειμμα
Γέμιση
– Ελιές
– φέτα και πιπεριά (προαιρετικά)

– ρίγανη

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μάγια στο νερό καλά, προσθετουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιολάδο
ρίχνουμε και το αλευρι σιγά σιγά για να κάνουμε ένα ωραίο και ελαστικό ζυμάρι,
αφήνουμε την ζυμη για να ξεκουραστη μισή ώρα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια
τα γεμίζουμε και τα βάζουμε στο ταψί με λαδοχαρτα λαδονουμε από πανω ρίχνουμε ρίγανη και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος
Ψηνουμε στους 180 για μισή ώρα περιπου μέχρι να παρουν το χρώμα που θέλουμε.

 
Η Συνταγή είναι από “Katerina Kostanasiou-Tatsi” – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top