Με άρωμα και γεύση φανταστική.
Το γλυκό της υπομονής θα έλεγα.
Μαζεύουμε τα άνθη πρωινή ώρα
για να έχουν το άρωμα τους.
Αφαιρούμε τα κλαδιά
έπειτα η πιο δύσκολη διαδικασία
να αφαιρέσουμε τους μίσχους
για να μείνουν μόνο τα πέταλα τους
(εδώ θέλει υπομονή και πολλές ώρες)
Τα ζυγίσουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε πετσέτα.
Υλικά
– 120 γραμμάρια άνθη
– 240 γραμμάρια ζάχαρη
– 300 γραμμάρια νερό
– 1 κουταλιά μέλι
– Μισό χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα άνθη
με ζάχαρη και τα αφήνουμε
2 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα ξεκινάμε το βράσιμο.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα
μόλις ξεκινήσει να βράζει
ρίχνουμε τα υλικά του μπολ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά
και βράζουμε 20 λεπτά
αλλά 5 λεπτά ρίχνοντας
το μέλι και τον χυμό .
Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα.
Η Συνταγή είναι από “Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.