Γλυκό με άνθη ακακίας - Cook For All
Γλυκό με άνθη ακακίας

Γλυκό με άνθη ακακίας

Με άρωμα και γεύση φανταστική.
Το γλυκό της υπομονής θα έλεγα.
Μαζεύουμε τα άνθη πρωινή ώρα
για να έχουν το άρωμα τους.
Αφαιρούμε τα κλαδιά
έπειτα η πιο δύσκολη διαδικασία
να αφαιρέσουμε τους μίσχους
για να μείνουν μόνο τα πέταλα τους
(εδώ θέλει υπομονή και πολλές ώρες)
Τα ζυγίσουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε πετσέτα.

Υλικά

– 120 γραμμάρια άνθη
– 240 γραμμάρια ζάχαρη
– 300 γραμμάρια νερό
– 1 κουταλιά μέλι
– Μισό χυμό λεμονιού.

 

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα άνθη
με ζάχαρη και τα αφήνουμε
2 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα ξεκινάμε το βράσιμο.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα
μόλις ξεκινήσει να βράζει
ρίχνουμε τα υλικά του μπολ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά
και βράζουμε 20 λεπτά
αλλά 5 λεπτά ρίχνοντας
το μέλι και τον χυμό .
Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα.

 

Η Συνταγή είναι από “Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top