Υλικά
– 1 κιλό αλεύρι
– 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 2 φλιτζάνια λάδι σπορέλαιο
– 1 φλιτζάνι νερό
– 250γρ ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
– 1 και 1/2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
– 250γρ ξανθές σταφίδες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, και διαλύστε τη σόδα στο χυμό.
Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και μετά προσθέστε το αλεύρι.
Λαδώστε ένα ταψί με λάδι, εξομαλύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα, και ψήστε στους 160 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.
Η Συνταγή είναι από “Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.