Μακαρόνια με κιμά μανιταριών - Cook For All
Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Υλικά

– 1 πακέτο μακαρόνια
– 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλλο (κομμένα στο μούλτι σαν κιμάς)
– 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
– 500ml ντομάτα χυμό και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Δαφνόφυλλο
– Μπαχάρι σε κόκκους
– 1 ξυλάκι κανέλας
– Λίγη ζάχαρη
– Αλάτι
– πιπέρι
– Λίγο νερό

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Μόλις αρχίζουν να ξανθαίνουν ρίχνουμε το κιμά από τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αρωματίζουμε με τη κανέλα, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, το πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ποσότητα κιμά που θέλουμε, μια δόση μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε.
nistisimo.gr

Η Συνταγή είναι από “Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top