Υλικά
– 4 μπουτακια
– 1 κ.γ. μέλι
– 1/2 λεμόνι (χυμός)
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 1/4 φλ. ελαιόλαδο
– 1/4 φλ. λευκό κρασί
– αλάτι
– πιπέρι
– λίγο σουσάμι
– φρέκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι κι έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε καλά τα μπουτάκια μας κι αφού καλύψουμε με μεμβράνη, αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα δίωρο περίπου.
Ακολούθως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, για περίπου 40 λεπτά.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα, αφαιρούμε με ένα κουτάλι το λίπος απ’ το ταψί και το προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε σ’ αυτό και το κρασί μας κι επιπλέον ό,τι ζουμί έχει βγάλει το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά.
Περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε ρίχνουμε στο τέλος ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για περισσότερο χρώμα και γεύση!
Η Συνταγή είναι από “Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.