Υλικά
– 500γρ. Γίγαντες
σάλτσα
– 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμενα
– 3 σκελίδες σκόρδου
– 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
– μία σελινορυζα πλυμενη χοντροκομμενη
– 1φ.τσαγιου ελαιόλαδο
– 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
– 1 κουτακι μικρό pummaro
– μαυροπιπερο
– 1κ.σ. νοστιμια λαχανικών
– 1 φυλλο δάφνης
– μαϊντανό ψηλόκομμενο
Εκτέλεση
Γίγαντες φούρνου μελωμενοι και πεντανοστιμοι…500γρ. Γίγαντες τους μουσκευω από το βράδυ
την επόμενη τα στραγγιζω και τα βράζω για 10’λεπτά τα ξαφριζω…
έχω ήδη έτοιμο ζεστό νερό στην χύτρα τα βράζω για 30’λεπτα είναι έτοιμα….
έχω ετοιμάσει την σάλτσα..
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμενα 3 σκελίδες σκόρδου 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες μία σελινορυζα πλυμενη χοντροκομμενη τα σοταρω σε 1φ.τσαγιου ελαιόλαδο ρίχνω 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη 1κουτακι μικρό pummaro…μαυροπιπερο 1κ.σ.νοστιμια λαχανικών 1 φυλλο δάφνης… μαϊντανό ψηλόκομμενο
μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρω από την εστία…
ρίχνω τους γίγαντες στο ταψί του φούρνου προσθέτω την σάλτσα ανακατεύω ομοιόμορφα…
συμπληρώνω από το νερό όπου έβρασαν οι γίγαντες….μεχρι την επιφάνεια τους…
ψήνω σε προθερμανσμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180’βαθμούς μέχρι να μείνουν με το λάδι τους….περίπου 1ωρα…
είναι έτοιμοι για σερβίρισμα πεντανοστιμοι…συνοδεύω με σαλάτες….
Η Συνταγή είναι από “ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.