Υλικά
– 200 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
– 250 γρ. ηλιέλαιο
– 200 γρ. νερό
– 1 κ.γ. αλάτι
– 2 κ.γ. μπέικιν
– 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 500 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το καρότο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, το αλεύρι δεν το βάζουμε όλο από την αρχή, το προσθέτουμε σταδιακά.
Κάνουμε μια ζύμη, απαλή που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο μισή ώρα. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
(Γίνονται περίπου 36 κομμάτια).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε αφράτα τα βγάζουμε όταν ξεκινάνε να ροδίσουν.
Αν τα θέλουμε κανονικά πρέπει να τα αφήσουμε να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Αυτά τα κριτσίνια εκτός από νηστίσιμα είναι και light!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. !!!!!
Η Συνταγή είναι από “Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.