Κριτσίνια καρότου - Cook For All
Κριτσίνια καρότου

Κριτσίνια καρότου

Η Συνταγή είναι από Alex Foukas – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”.

Υλικά!!!
• ‌180 γρ. καρότο, καθαρισμένο
• ‌80 γρ. ελαιόλαδο
• ‌30 γρ. νερό
• ‌20 γρ. ξύδι
• ‌150 γρ. αλεύρι, σκληρό
• ‌80 γρ. αλεύρι, ολικής άλεσης
• ‌1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά (προαιρετικά)
• ‌1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ‌Αλάτι, ψιλό
Εκτέλεση!!!
• ‌Βάζουμε μέσα στο multi τα καρότα, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το καρότο
• ‌Βάζουμε το μείγμα από το multi σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα άλευρα, την πάπρικα, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη
• ‌Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ύστερα πλάθουμε σε μπαστουνάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά
• ‌Αφαιρούμε, αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε
Tips:
• ‌Μέσα στην ζύμη μπορούμε να βάλουμε διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top